Συχνές Ερωτήσεις

Μετά από το πρώτο πλύσιμο, το χαλί μου άρχισε να αποβάλλει κάτι, σαν σκόνη.

Αυτό είναι αλήθεια και οφείλεται στο ότι τα χαλιά που κατασκευάζονται με μη ποιοτικά υλικά δεν αντέχουν στα πατήματα και στο πλύσιμο, με αποτέλεσμα οι γόμες τους να μην πλένονται και να φθείρονται. Με τον επαγγελματισμό που μας διακρίνει αυτό το πρόβλημα θα είναι ανύπαρκτο.

pages-sixnes-erotisis1

Το χαλί μου άρχισε να κιτρινίζει.

Αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται σχεδόν μόνο σε μάλλινα, μοντέρνα, χοντρά και ανοιχτόχρωμα χαλιά. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα είναι η γόμα, που όταν έρθει σε επαφή ακόμη και με ελάχιστη υγρασία, τότε το χαλί αρχίζει να κιτρινίζει. Για να λύσετε το πρόβλημα σας πρέπει να αποφεύγετε τους ερασιτέχνες του είδους που ενδοκιμούν.

Γιατί το χαλί «μυρίζει»;

Το πρόβλημα αυτό, παρατηρείται στα χονδρά μοντέρνα, παλιά και φθηνά χαλιά. Οι συνήθεις μυρωδιές παραπέμπουν σε γόμα, πλαστικό, ξύδι και σε συνδυασμό με την υγρασία, σε βρώμα ποδιών. Οι μυρωδιές είναι πιο έντονες όταν το χαλί αποθηκευτεί τυλιγμένο σε νάιλον, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στις επόμενες δυο μέρες, όμως, όταν ξετυλίξετε το χαλί οι μυρωδιές θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Σκόρος.

Ο μη καθαρισμός των χαλιών κάθε χρόνο, ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα σκόρου, ειδικά σε μάλλινα χαλιά. Εργοστασιακό, λοιπόν, πλύσιμο και καθεχρονικό.