Συντήρηση ξύλινων πατωμάτων παρκέ

pages-parke4-grΤο ξύλινο πάτωμα μετά από κάποια χρόνια αρχίζει να παρουσιάζει σημεία φθοράς. Θα παρατηρήσουμε ότι έχει χάσει τη λάμψη που είχε στην αρχή, έχει έντονες γρατζουνιές και ίσως να έχει αρχίσει να εμφανίζει μαύρα σημεία.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη εμφανιστεί τα μαύρα σημάδια το ξύλινο πάτωμα χρειάζεται άμεσα συντήρηση δηλ. τρίψιμο και βερνικι. Η προστασία του ξύλινου πατώματος είναι το βερνίκι.

Όταν έχει φθαρεί το βερνίκι το παρκέ μας είναι εκτεθειμένο σε βρωμιές που πιθανόν να έχουν τα παπούτσια μας, στο νερό από το σφουγγάρισμα κ.α.

Όσο πιο πολύ καιρό μένει έτσι το πάτωμα τόσο πιο βαθιά στο ξύλο καταλήγουν όλα αυτά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο τρίψιμο.

Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο δάπεδο, το παρκέ με τη συντήρηση – τρίψιμο και γυάλισμα στην ώρα του γίνεται πάλι σαν καινούριο.

Η διάρκεια των εργασιών της συντήρησης του παρκέ διαρκούν από δύο έως τρείς μέρες για τα δωμάτια και έως πέντε ημέρες για μεγάλους χώρους (π.χ. σπίτι εξολοκλήρου από ξύλινο δάπεδο).

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται από εμάς για το τρίψιμο και το βερνικι των ξύλινων πατωμάτων είναι οι εξής:

pages-parke5Τρίψιμο ξύλινου πατώματος παρκέ

  • Τρίψιμο με μηχανή λείανσης ξύλινων πατωμάτων νέας τεχνολογία με ιμάντα.
  • Τρίψιμο των ακρων με μηχάνημα λείανσης για τις άκρες .
  • Στοκάρισμα σε όλο το πάτωμα με ειδικό υλικό στοκαρίσματος για να παραμείνει ο στόκος ελαστικός και πιο ανοιχτόχρωμος ώστε να μην ξεχωρίζει από το υπόλοιπο ξύλινο δάπεδο
  • Τρίψιμο με περιστροφική μηχανή με δύο εώς τρία νούμερα γυαλόχαρτων προκειμένου να έχουμε ένα τέλειο τρίψιμο ξύλινου πατώματος και πιο λεία επιφάνεια έτοιμη για λουστράρισμα – γυάλισμα του ξύλινου πατώματος

Γυάλισμα ξύλινου πατώματος παρκέ

  • Αστάρωμα του ξύλινου πατώματος και των σοβατεπί(τσεκολατουρας) με ενα χέρι (στρώσεις) αστάρι
  • Γυάλισμα του ξύλινου πατώματος με βερνίκι διαρκείας σε δύο στρώσεις. (Η εφαρμογή της δεύτερης στρώσης θα πραγματοποιηθεί μετά από εικοσιτέσσερις ώρες και μετά από λείανση που θα προηγηθεί πριν το τελικό γυάλισμα του ξύλινου πατώματος.

pages-parke-certificate