Προστασία Υφασμάτων και Χαλιών με Teflon

Γίνεται αδιαβροχοποίηση των υφασμάτων των σαλονιών και των χαλιών παντός τύπου. Διατήρηση των αρχικών χρωμάτων, υφής και εμφάνισης των υφασμάτων. Προστασία από λεκέδες (π .χ ποτά, κρασί, χυμούς, γάλα, σάλτσες κλπ). Προστασία από την υγρασία εμποδίζοντας τη δημιουργία μούχλας και την συνακόλουθη καταστροφή των υφασμάτων. Επίσης, παρέχεται αντίσταση στην τριβή και κυρίως τη δυνατότητα αερισμού του υφάσματος χαρίζοντας του μακροζωία. Επιπλέον, γίνεται και προστασία των υφασμάτων από την φωτιά.

pages-prostasia-ifasmaton1 pages-prostasia-ifasmaton2

 

ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ – ΠΥΡΟΕΠΙΒΡΑΔΥΝΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑ ΤΑ ΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

  • pages-prostasia-ifasmaton3Για την πυροπροστασία των υφασμάτων χρησιμοποιούμε πυροεπιβραδυντικά διαλύματα, άοσμα, αχρωμα και απολύτως αβλαβή.
  • Ειναι εξαιρετικά φιλικά για τον χρήστη, μή τοξικά και δεν ερεθίζουν το δέρμα και τα μάτια.
  • Έχουν ουδέτερο pH.
  • Άν χρησιμοποιηθούν με υλικα που δημιουργούν υδρο- και ρύπο- απωθητικά φιλμ, το ύφασμα μπορεί να γίνει ταυτόχρονα πυράντοχο, αδιάβρωχο και απωθητικό στους ρύπους.
  • Η πυροπροστασία υφασμάτων μπορεί να γίνει με εμποτισμό σε υλικά που βασίζονται σχεδόν στη φύση, επειδή έχουν ως κύριο συστατικό το νερό – σύμφ. με τις προδιαγραφές DIN 4102-B1 για κλωστικές ίνες κυτταρίνης (βαμβάκι) σε εσωτερικούς χώρους, π.χ. για διακοσμητικά υφάσματα, κουρτίνες και υφαντές επενδύσεις τοίχων ή οροφών σε χώρους εκδηλώσεων ή συγκέντρωσης ατόμων.
  • Η πυροπροστασία υφασμάτων είναι φιλική προς το περιβάλλον όπως είπαμε (άοσμη, δεν περιέχει αλογόνα, βαρέα μέταλλα ή διαλυτικά μέσα) και μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα (εφαρμογή μέσω εμβάπτισης του αντικειμένου ή ψεκασμού).
  • Το υλικό για τον εμποτισμό περιέχει έναν πολύ αποτελεσματικό συνδυασμό από ενώσεις αζώτου και φωσφόρου που προέρχονται σχεδόν από τη φύση ή είναι εντελώς φυσικές. Σε περίπτωση πυρκαγιάς παράγονται αέρια που δεν καίγονται και το ύφασμα απανθρακώνεται και σβήνει, τελικά, από μόνο του.
  • Διατίθονται και σε έτοιμα σπρέϋ.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: Θέατρο και κινηματογράφος, ξενοδοχεία και οικίες, χώροι εμπορικών εκθέσεων, εστιατόρια, αίθουσες εστιάσεων, χώροι συγκέντρωσης κοινού.